Dagmenu 102

Wat is het toch stervenskoud hè? Je tot je kruin inpakken om warm te blijven is geen overbodige luxe, vooral wanneer je alles te voet of op de fiets doet. Zoonlief zijn auto staat nog steeds bij het schadebedrijf, dus hij heeft mijn auto te leen. Dat kan nog wel weken gaan duren. Maar vandaag is manlief weer thuis uit Friesland, en heb ik weer een auto tot mijn beschikking. Vanavond gaan we met kennissen uit eten bij het Willem I College in Den Bosch waar jonge koks de kans krijgen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Bovendien wil de opleiding bijdragen aan een duurzame en gezonde horeca in ‘s-Hertogenbosch.ben benieuwd vanavond. ik houd jullie op de hoogte

ontbijt: Ik ben gisteren de dag begonnen met een boekweit-pannenkoek van t beslag wat ik nog over had van de sushi-rol van maandag, hier ging op; een kiwi in stukjes en een banaan, 35 gram gehakte noten en wat honng

Lunch: een bruschetta van twee, in de grillpan geroosterde volkoren boterhammen liefde & passie, deze na roostertijd ingewreven met een kwart knoflookteentje, twee trostomaten ontveld door ze, na inkruisen, twee minuten in kokend water te leggen en dan het velletje eraf te trekken. Deze in blokjes te vermengen met vijf klein gesneden groene olijven, handje fijngesneden basilicum, scheutje goede olijfolie vergine, peper en zout.
Verdeel dit over de twee gegrilde boterhammen en verkruimel er wat feta over.

tussendoor: twee gedroogde abrikozen met groot glas karnemelk.

avondeten: voor 4 personen: Oosterse vis met roerbakschotel van 250 gram afgehaalde sugarsnaps, 2 rode puntpaprika’s in stukken, 1 paksoi in grove repen, 1 rode u in halve ringen,4 bosui gesneden; en drie tenen knoflook geperst, 1/2 rode peper, gehakt zonder zaadjesen 2 cm gember geraspt..
bereiding vis: 400 gram kabeljauw in blokjes snijden en marineren in 4 el sojasaus, 1 el vissaus, 1 geperste teen knoflook, 1 cm gember geraspt, 2 tl honing, 1 tl badjak.
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
voor de roerbak: de groenten samen met de gember, knoflook en rode peper al omscheppend op hoog vuur bakken in olijfolie of kokosolie. Doe er een tl trassi-pasta bij, 1 el vissaus, 3 el sojasaus, 1/2 el honing, bak in totaal 10 minuten. Intussen in andere pan de gemarineerde visblokjes op hoog vuur in vijf minuten gaar bakken.
serveer de Oosterse groenten samen met rijst en visblokjes.

PS: de poezen mogen hier bijna alles ?

tussendoor: koffie met chocolaatje en een mini speculaasje

tussendoor: water met twee volkoren toastjes met wat humus

kijk hier voor meer dagmenu’s

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.