Romige crèmesoep van courgette en verse kruiden

Deze crèmesoep van courgette en verse kruiden maakte manlief afgelopen zaterdag. Hij is supergezond, lekker en lekker romig. Je kunt hem serveren met deze geitenkaas-taartjes als lunch. Of eet er crostini’s bij

Nodig voor 2 personen:
11/2 el olijfolie
1 knoflookteen geperst
1 sjalot gesnipperd
1 grote courgette in blokjes
250 g kruimige aardappel In blokjes
3,5 dl kruidenbouillon
1 dl kookroom
1 handje verse basilicum gehakt
1 handje verse peterselie
peper & zout
geraspte parano/ parmezaanse kaas of verkruimelde roquefort

voor de crostini’s
2 (1-persoons) speltbroodjes liefde&passie  AH
160 g blauwschimmelkaas, in 4 plakjes
80 gram 48+ geraspte kaas (belegen)

bereiding: fruit de gesnipperde sjalot en knoflook op laag vuur, laat niet bruin worden, circa 3 minuten. Fruit ook de courgette-blokjes en aardappelblokjes mee gedurende vijf minuten en voeg er de bouillon en room aan toe.
Laat een kwartiertje op een laag pitje koken en pureer in een blender of met een staafmixer tot romige soep.
Verdeel de soep over met heet water omgespoelde soepkommen en verdeel er wat geraspte kaas over, of wat roquefort.

bereiding crostini’s: snijd de broodjes in plakjes en leg 12 mooie schuin gesneden  afgesneden plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er mooie plakken blue stilton op, rasp er de kaas over en gratineer zo’n 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en ietwat bruin kleurt
Serveer met geitenkaastaartjes of crostini

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.