Pannenkoekjes met kwark en abrikozen uit Israël

Pannenkoekjes met kwark en abrikozen uit Israël

Deze pannenkoekjes met kwark en abrikozen uit Israël zijn heerlijk als dessert na een maaltijdsoep.
Ik vond dit recept nog in een van mijn kookschriftjes van járen geleden. Ik geloof dat ik dit recept al zeker dertig jaar geleden heb op geschreven.
Zo heb ik meerdere recepten weer herontdekt, zó leuk !! voor meer recepten van desserts kun je hier een kijkje nemen.
Voor deze pannenkoekjes met kwark en abrikozen uit Israël heb je nodig:

voor 4 personen als nagerecht.
voor vier dunne flensjes:
100 g bloem
2 eieren
2 dl water
olijfolie
Voor de vulling:
125 g magere kwark
1 eidooier
8 gedroogde abrikozen
40 g gemengde noten
25 g rozijnen
1 zakje vanillesuiker 
poedersuiker
boter om in te vetten

Verder nodig: langwerpige ovenschaal

Bereiding flensjes: doe de bloem in een ruime beslagkom, breek de twee eieren er in, en klop ze los. Giet er nu beetje bij beetje het water erbij terwijl je klopt met een garde, zodat je een glad beslag krijgt.
Bak in een anti-aanbakpan vier dunne flensjes in de olijfolie. Verhit voor iedere flens een eetlepel olijfolie in de pan, laat een kleine pollepel met beslag helemaal uitvloeien over de bodem van de pan. Bak de flens op halfhoog vuur tot de bovenkant droog is, bak een paar seconden aan de andere kant en laat het flensje op een bord glijden.
Bak op deze manier nog drie flensjes.

Bereiding vulling: klop de eidooier samen met een garde door de magere kwark in een kom. Snijd de abrikozen in reepjes en roer deze samen met de noten, rozijnen en vanillesuiker door het kwarkmengsel.

Vullen van de flensjes: vet een kleine ovalen ovenschaal in met boter.
Leg per keer een flensje op een werkblad. Schep eenvierde van het kwarkmengsel in het midden van de flens, klap de zijkanten naar binnen, en vouw dicht als een vierkant pakketje.
Leg het pakketje in de ingevette ovenschaal. Doe dit op dezelfde wijze met de andere drie flensjes.

Verdere bereiding: plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak de pakketjes 45 minuten. Laat een kwartier afkoelen. Bestrooi de pakketjes met poedersuiker en zet op tafel.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.