Kabeljauw omwikkeld met rauwe ham met wortel en sugarsnaps in saffraansaus

Dit is een slank hoofdgerecht is waarbij geen pasta geserveerd hoeft te worden.

Nodig voor 4 personen;
voor de kabeljauwpakketjes
4 mooie kabeljauwhaasjes van 150/ 200 gram per stuk
8 plakken rauwe Italiaanse ham of andere rauwe ham
Cocktailprikkers

(voor)bereiding: omwikkel elk kabeljauwhaasje met twee plakken rauwe ham en steek aan de onderkant vast met twee cocktailprikkers. Zet afgedekt in de koelkast voor gebruik.

voor de groenten in saffraansaus;
2 el olijfolie
1 sjalotje
800 gram mooie wortelen
250 gram sugarsnaps
200 ml room
150 ml droge witte wijn
1/4 visbouillontablet
1 buisje saffraan
snufje suiker
1 klein lepeltje maizena met wat water vermengd
dille voor garnering

Voorbereiding; schil en snijd de wortelen in mooie schuine stukken. Ontdoe de sugarsnaps van draden en snipper het sjalotje. Fruit het sjalotje licht aan in een wok, zet het vuur hoger maar niet té hoog en roerbak de wortel en sugarsnaps op matig vuur (de groentes mogen niet verkleuren)
Vermeng de saffraan met een el witte wijn.
Voeg nu de room en de wijn met de geweekte saffraan toe en laat 5 minuten op vrij hoog vuur inkoken. Zet koel weg tot bereiding.

Bereiding; verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg er de kabeljauwpakketjes in. Kwast ze in met olijfolie en bak in 10 minuten gaar maar nog ietwat glazig in de oven (de vis mag niet te droog worden dus check even na tien minuten, anders nog een minuut of twee, maar beslist niet langer) verwarm ondertussen de groenten in de saus nog een paar minuten en bind bij met wat aangelengde maizena. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een snufje suiker.

opmaak; schep wat van de groenten met saus op de borden en schik er de kabeljauwpakketjes op. Garneer met dille.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.