Ontbijtkoek van volkorenmeel

Ontbijtkoek van volkorenmeel

Ontbijtkoek is lekker, maar bevat doorgaans meer suiker en minder vezels dan je denkt. De gezondste optie is om te kiezen voor de volkoren versie, maar ook daarin zit teveel suiker en is het vezelgehalte niet heel hoog te noemen.
Ik maakte onderstaande ontbijtkoek van volkorenmeel onder andere met amandelmelk, volkoren meel en honing. Dit ontbijtkoek kun je dus ook heerlijk eten bij je ontbijt.
Nieuwsgierig geworden naar meer lekkere ontbijtgerechten? kijk dan eens hier.
Je hebt nodig voor bovenstaande ontbijtkoek van volkorenmeel:

2 eieren
125 g honing
200 ml amandelmelk (gezoet of ongezoet mag allebei)
250 gram volkoren (spelt)meel
2 tl bakpoeder
1 el koekkruiden
1 tl kaneel
4 el milde olijfolie
snufje zout
1 vel bakpapier

gebruiksaanwijzing: klop de eieren met de honing glad, voeg er de amandelmelk aan toe en klop tot egale massa. Doe er de volkorenbloem bij, de koekkruiden, het kaneel, snuf zout en de olie en mix het op de laagste stand even door.
Verfrummel het bakpapier en vouw het passend in een cake-blik. Druk het goed aan langs de randende in de hoekjes. Knip het teveel aan de bovenkant weg. Stort het beslag in de vorm en schraap er alles uit in de vorm.
Strijk het beslag glad en bak het 45 minuten in een oven van 180 graden.
Heerlijk met een likje echte boter

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.