Dagmenu 28

Ontbijt;
Vanmorgen net als gisteren begonnen met een warme havermoutpap met sojamelk met lijnzaadjes en blauwe bessen.

Lunch;
Vanwege het stevige ontbijt en de luie dag van vandaag twee rijstwafels met avocado met ansjovisjes

Tussendoor; healthy chocoladecake met blauwe bessen
Nodig voor een grote cake;
6 bananen
4 eieren
100 gram havermout
100 gram zelfrijzend bakmeel (of amandelmeel+ tl bakpoeder ivm gluten)
8 grote dadels
100 gram pure chocolade (92%)
3 el cacao
3 el honing
250 gram blauwe bessen, vers of uit de diepvries

Bereiding;
Pureer in grote beslagkom, met de staafmixer bananen en eieren. Weeg 100 gram havermout af en maal fijn in hakmolentje. Voeg bij het bananenbeslag. Doe er 100 gram zelfrijzend bakmeel bij of het amandelmeel met bakpoeder. Roer door met een beslaglepel. Maal de chocolade fijn en voeg deze ook bij het beslag. Doe hetzelfde met de dadels. Voeg er de cacao aan toe en de honing en roer door. Doe er de blauwe bessen bij, bevroren eerst laten ontdooien in kokend water, en dan goed afgieten. Vet een cakevorm van 2 liter in met boter of kokosolie en stort er het beslag in. Bak in 45 minuten gaar in een oven op 175 graden.

Diner vooraf; salade van rucola, buffelmozzerella, gegrilde gele paprika en tomaatjes met een dressing van extra vergine olijfolie, rode wijnazijn en honing, peper en zout.

Hoofdgerecht Boeuff stroganoff voor 3 personen van 300 gram biefstuk heel kort gebakken en uit de pan geschept (warm houden in alu-folie), 3 bosuitjes bakken in vet van bief samen met 3 rode paprika’s in stukjes en halve rode peper zonder zaadjes na 10 minuten klein blikje tomatenpuree toevoegen, 1 el zoete paprikapoeder, volle theelepel dyonmosterd, half borrelglaasje cognac, 1 dl kokend water, op het laatst een 125 ml zure room toevoegen en niet meer laten koken, bief weer toevoegen. Dit met voorgekookte halve aardappel gerild in grillpan.
Lekker met roergebakken verse spinazie.
Daarbij 2 glazen sauvignon blanc.

Tussendoor; kopje groene thee

Tussendoor; glaasje wijn met manlief met stukje 30+ kaas vanavond 22.00 uu

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*