Gebakken cheesecake met lemoncurd

Gebakken cheesecake met lemoncurd

Deze gebakken cheesecake met lemoncurd heb ik gemaakt voor een Paasbrunch. Meestal vind ik cheesecakes te zoet, en gebruik ik liever de helft minder suiker, zo ook in deze cheesecake. De cheesecake is niet zo machtig en er gaat met elkaar maar 200 g monchou doorheen, en een klein bekertje slagroom. De eieren die erdoor heen gaan maken de cheesecake lekker luchtig.
Ben je nieuwsgierig naar meer zoetrecepten? kijk dan eens hier

cheesecake voor een springvorm van 20cm (voor 12 grote of 16 stukjes)

Tip: neem de helft van de ingrediënten en gebruik een springvorm van 10 cm voor wanneer je met maar vier personen bent

nodig voor 12 grote of 16 kleine puntjes:
voor de bodem:
100 gram volkorenkoekjes
50 gram roomboter
1 vel bakpapier

voor de vulling:
2 pakjes monchou (200 gram)
60 gram rietsuiker
2 grote eieren
125 ml slagroom
4 el lemoncurd

voorbereiding: verkruimel de koekjes in een hakmolentje en roer door de gesmolten roomboter. Vet een springvorm van 20 cm in met boter en klem een stuk bakpapier op de bodem. Knip het papier rondom weg. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem. Klop de monchou samen met de slagroom en suiker tot een dikke massa. Klop er een voor een de eieren door. Giet de vulling in de springvorm en bak de cheesecake 40 minuten in een oven van 160 graden. Laat de taart afkoelen en zet hem daarna nog een nachtje in de koelkast.

bereiding: laat de lemoncurd vloeibaar worden in een steelpannetje en giet deze over de opgesteven cheesecake.
Hij is heerlijk !!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.