Gebakken cheesecake met lemoncurd

Zo lekker, Cheesecake !
Maar meestal vind ik ze te zoet, en gebruik ik liever de helft minder suiker. Deze cheesecake heb ik gemaakt voor de Paasbrunch, het was een gokje hoe hij zou worden. Hij werd gelukkig prachtig stevig, en smaakte zalig.
We waren maar met zijn vieren, dus zijn er maar vier kleine stukjes opgegaan.
De rest ging de vriezer in, streng hè? We hadden de dag ervoor een etentje, anders hadden we de 2e paasdag nog wel een stukje opgegeten.
De volgende keer maak ik deze cheesecake in een springvorm van 10 cm, dat is precies leuk voor vier personen

recept: cheesecake voor een springvorm van 20cm (voor 12 grote of 16 stukjes)

Tip: neem de helft van de ingrediënten en gebruik een springvorm van 10 cm voor wanneer je met maar vier personen bent

voor de bodem:
100 gram volkorenkoekjes
50 gram roomboter
1 vel bakpapier

voor de vulling:
2 pakjes monchou (200 gram)
60 gram rietsuiker
2 grote eieren
125 ml slagroom
4 el lemoncurd

voorbereiding: verkruimel de koekjes in een hakmolentje en roer door de gesmolten roomboter. Vet een springvorm van 20 cm in met boter en klem een stuk bakpapier op de bodem. Knip het papier rondom weg. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem. Klop de monchou samen met de slagroom en suiker tot een dikke massa. Klop er een voor een de eieren door. Giet de vulling in de springvorm en bak de cheesecake 40 minuten in een oven van 160 graden. Laat de taart afkoelen en zet hem daarna nog een nachtje in de koelkast.

bereiding: laat de lemoncurd vloeibaar worden in een steelpannetje en giet deze over de opgesteven cheesecake.
Hij is heerlijk !!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*