Dip van Griekse yoghurt, met ansjovisjes en verse oregano

Dip van Griekse yoghurt met ansjovisjes

Deze dip van Griekse yoghurt met ansjovisjes en verse oregano smaakt heerlijk Mediterraans en is lekker op toast. Maar ook op geroosterd (oer)brood, lekker stevig ingewreven met knoflook. Al dan niet met tomatensalsa van lekker zoete tomaat, olijfolie, en basilicum on top. Ook is het zogenaamde Spaanse brood met tomaat en knoflook er lekker bij.
Griekse yoghurt is wat dikker dan gewone yoghurt. Het vocht wordt bij de productie uit de yoghurt gezeefd, dat geeft Griekse yoghurt de voor deze yoghurt de zo kenmerkende romige textuur.
Griekse yoghurt is te vergelijken met hangop en is verkrijgbaar in vetpercentage 0 tot 10 procent. Het is enigszins vergelijkbaar met de oer-Hollandse hangop. Griekse yoghurt wordt op dezelfde manier gemaakt als Turkse yoghurt. Griekse yoghurt is vetter dan de Turkse-, en smaakt zoeter.
Neem voor meer inspiratie voor hapjes hier.
Voor de dip van Griekse yoghurt met ansjovisjes heb je nodig:

voor hapje of lunch voor twee personen:
150 ml Griekse yoghurt
4 ansjovisjes uit blik fijngeprakt
1 el olijfolie extra vergine
1 tl gedroogde oregano
2 el verse oregano
vers gemalen peper

voor de tomatensalsa:
3 zoete trostomaten ontveld en ontdaan van zaadjes in blokjes
2 el olijfolie extra vergine
1 handje verse basilicum in reepjes
iets zout en peper

voor de lunch: 2 dik gesneden liefde & passie boterhammen volkoren, of oerbrood geroosterd
1/2 teen knoflook

bereiding dip van Griekse yoghurt met ansjovis en oregano: meng de Griekse yoghurt met de oregano, ansjovis, olijfolie, en vers gemalen peper. Proef of het op smaak is.

serveren: serveer als hapje met geroosterd ciabatta of focaccia, of als lunch zie boven

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.