Dit is een heerlijke frisse en zonnige lunch op een zomerse dag,
voor 3 personen:
3 maistortilla’s
1 blik kidneybonen (310 gram)
1 oranje paprika
1/3 komkommer
150 gram snacktomaatjes in verschillende kleuren
2 bosuitjes
1 tl srirachasaus
voor de gruacamole:
11/2 rijpe avocado
1/2 teen knoflook
1 el limoensap
1 tl sriachasaus
bereiding: vouw 3 mailtortilla’s dubbel en wrijf in met water. Bak in 15 minuten krokant in een oven van 200 graden. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en spoel de bonen onder de kraan. Snijd de paprika, en de komkommer zonder zaadlijst in stukjes, en de tomaatjes in tweeën. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep bovenstaande ingrediënten door elkaar in een kom en roer er de srirachasaus door. Maak nu de guacamole door de 11/2 avocado 1/2 teentje geperste knoflook, wat limoensap en 1 tl sriachasaus met een staafmixer te pureren.