Dit is een heerlijk recept van tagliatelle met coquilles, saffraan-roomsaus en groene asperges. Coquilles smaken een beetje zoet/ ziltig

Tagliatelle met coquilles, saffraan-roomsaus en groene asperges

Dit is een heerlijk recept van tagliatelle met coquilles, saffraan-roomsaus en groene asperges. Coquilles smaken een beetje zoet/ ziltig en zijn heerlijk in combinatie met deze pasta met groene asperges en saffraan/ roomsausje waar ik het vocht van de coquilles in heb verwerkt. Hier meer recepten met coquilles

Nodig voor 4 personen:
25 gram roomboter
1 sjalot
1 teen knoflook
250 ml slagroom
250 ml kippen/ groentebouillon
100 ml droge witte wijn
1 buisje saffraan
2 el gehakte verse dille
1/2 el maizena met wat water aangelengd
peper

groente:
800 gram groene asperges

350 gram tagliatelle
1 el olijfolie extra vergine
zout

voor de coquilles:
25 gram roomboter
12 coquilles (vocht wat er bij zit bewaren, indien verse coquilles)
peper

! Verwarm vier diepe borden in een oven op 80 graden.

bereiding: snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Fruit de sjalot en knoflook in de roomboter. Doe er de slagroom, bouillon, saffraan en witte wijn bij en laat inkoken tot je 3 dl over hebt. Doe er het vocht van de coquilles bij en laat nog even koken, bind bij met de aangelengde maizena. Roer er de gehakte dille door. Zet het vuur uit.

asperges: Snijd van de asperges twee cm van de onderkant af en kook ze in zes minuten gaar, giet af en houd warm.
Kook intussen de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing, giet af en roer er de extra vergine olie over. Breng op smaak met wat zout.

coquilles: Bak in een koekenpan de coquilles een minuut per kant in de roomboter, ze horen wat glazig te zijn van binnen. Er hoef alleen wat peper op want de coquilles zijn van zichzelf al zout genoeg.

serveren: lepel een mooie spiegel van de saus op de vier voorverwarmde borden en verdeel daar de asperges over. Leg op de asperges drie coquilles per bord en drapeer er wat van de tagliatelle naast.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.