Hartige taart van zoete aardappel, courgette, paprika en zoete uien met drie kazen

Hartige taart van zoete aardappel, courgette paprika en zoete uien met geitenkaas roomkaas en Parmazaan

benodigdheden;
6 plakjes bladerdeeg
blindvulling om de bodem te bakken, peulvruchten bijvoorbeeld
1 vel bakpapier
1 grote zoete aardappel (bataat) à. 300 gram
1 grote courgette
1 rode en groene paprika
2 rode uien
2 tenen knoflook gehakt
2 laurierblaadjes
4 el olijfolie
2 eieren
100 gram zachte geitenkaas
100 gram roomkaas
100 gram geraspte belegen goudse-, parmazaanse kaas of paranokaas
3 tl gedroogde of 3 takjes verse tijm
zout en peper
lage aardewerk taartschaal van 24 cm

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden,  ontdooi de bladerdeeglapjes en vet de ovenschaal in met boter en verdeel de bladerdeeg-lapjes over de bodem en druk bodem en randen goed aan. Prik er gaatjes in met een vork, leg er een vel bakpapier in en vul met de blindbakbonen, bak de bodem 15 minuten voor in een oven van 200 graden.
Maak ondertussen de vulling voor de taart: schil de aardappel en snijd in blokjes, was de courgette en snijd deze in halve schijfjes en de paprika’s in stukjes.

Snijd de twee rode uien in halve ringetjes en fruit deze in 2 el olijfolie met twee blaadjes laurier en de knoflook tien minuutjes zachtjes in een koekenpan.
Verhit een wok met olijfolie en bak op hoog vuur de zoete aardappelblokjes met de courgette en paprika tot deze zacht en licht gekleurd zijn gebakken, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Klop in een kom de geitenkaas en roomkaas met de paranokaas en de twee eieren, voeg er de tijm aan toe.
Verwijder na het voorbakken de blindbak-bonen samen met het bakpapier. Verwijder de laurier en verdeel de gebakken ui over de bodem en voeg daarna het gebakken groentemengsel toe aan de ui en verdeel het kaasmengsel eroverheen. Zet de hartige taart 40 minuten in de oven op 200 graden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*