Krokante volkoren wrap met Chili sin carne, guacamole, zure room en sriacha

We hadden nog over van de Chili sin carne met broccolirijst gisteren. Vandaag aten we dit als lunch met volkoren wraps die ik eerst wat krokant heb gemaakt in de oven.
Heerlijk met wat zure room, guacamole en sriacha saus.

voor twee personen:
2 volkorentortilla’s
restje broccolirijst met Chili sin carne
1 el crème fraiche
2 el Griekse yoghurt 2 % vet

voor de guacamole:
1 avocado
2 el limoen- of citroensapsap
1 klein teentje knoflook geperst
1/2 tl sambal

bereiding: sla de tortilla’s dicht en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze een kwartiertje iets krokant. Verwarm de Chili sin carne met de broccolirijst door elkaar en vul daar de wraps mee. Klop de zure room met de yoghurt door elkaar. Pureer de avocado samen met de knoflook, citroensap en de sambal. en lepel er wat van over de vulling in de wraps. Doe daarboven op wat guacamole en garneer met sriachsaus.

nodig voor de chili sin carne:
2 el olijfolie en een
1/4 verkruimeld bouillonblokje. Snijd
2 rode puntpaprika’s en
1 gele paprika in stukken, snipper
1 rode ui, pers
2 tenen knoflook uit, fruit dit in
2 el olijfolie op matig heet vuur gedurende tien minuten. Voeg er
1 blik tomatenblokjes aan toe en warm mee. Laat
1 blik kidneybonen en
1 blik kikkererwten uitlekken en voeg bij de stoofschotel.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*