Ik had vandaag eigenlijk de hele dag door trek, dat heb je weleens, zo’n dag. Ik zorg er dan wel voor dat ik geen slechte dingen ga eten. Ik voel me daar niet lekker bij. Pepernoten vind ik al helemaal niet lekker, gelukkig maar, want ze lonken overal, waar je ook heen gaat. De dooreet-factor van pepernoten is hoog, en niet in kleine zakjes te kopen, je hebt meteen een grote zak open, blijf daar maar eens vanaf.
Dan kun je beter bij trek een volkoren boterham met appelstroop wegwerken ?
Of een vegan vijgen/ notencake bakken, hij staat alweer in de oven. (recept site)
Ontbijt: dikke havermoutpap van 45 gram havermout vijf minuten gekookt in een klein laagje sojamelk, op het laatst erdoor een peer in blokjes, 35 gram gehakte walnoten en een theelepel kaneel, overgedaan in een kommetje en er wat honing over gesprenkeld.
Hierbij koffie
tussendoor: banaan met glas water
Lunch: op twee volkoren boterhammen van liefde & passie (ah) eentje besmeerd met mayonaise en erop een eitje, op de andere hummus met komkommer en tomaat
tussendoor: een boterham met roomboter en appelstroop met groene citroenthee
avondeten: voor drie personen heerlijke couscous uit het Oosten gemaakt van 6 biologische kippendijtjes in stukken gesneden, deze vijf minuten gebakken met 1/2 el ras-el-hanout, peper, zout in twee el kokosolie, na vijf minuten er 9 gedroogde abrikozen in stukjes bijgevoegd en een minuut op hoog vuur meegebakken.
Er toen 1 broccoli in stukjes en roosjes bij gedaan er 1 grote zoete aardappel in blokjes op hoog vuur meegebakken, en nog 1 courgette in blokjes, hier 2 theelepels sambal en 11/2 dl kippenbouillon bij gedaan, en een eetlepel honing. Dit met deksel op de pan een kwartier laten stoven. Hier aten we met volkoren/ spelt couscous (ah) bij gekookt volgens gebruiksaanwijzing. Erg lekker gerecht.
tussendoor: koffie met twee blokjes pure chocolade
tussendoor: wat in de oven gebakken zoete aardappelchips (recept site) met water