Pittige ragout van oesterzwammen kastanje-champignons en paprika

Pittige ragout van paddestoelen en paprika

Heerlijk dat de tijd van maaltijdsoepen, ragouts, stoofpotten en stamppotten weer is aangebroken. Ik maakte deze pittige ragout van paddestoelen en paprika van oesterzwammen en kastanjechampignons. Voor het extra verwarmende effect heb ik er nog wat chilipoeder, toegevoegd. Dat brengt een mens weer op temperatuur na bijvoorbeeld een flinke boswandeling. Wanneer je het minder pittig wilt, gebruik dan minder chilipoeder. Voor meer recepten met ragout kun je hier terecht.
Serveer de ragout met stokbrood of rijst met een salade
Voor onderstaande pittige ragout van paddestoelen en paprika heb je nodig:
voor vier personen:

50 gram roomboter
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 groene paprika in blokjes
2 bakjes kastanje-champingons in plakjes
1 bakje oesterzwammen in reepjes gescheurd
vers gemalen peper en zout
1/2 el zoete paprikapoeder
1 tl chilipoeder
60 gram bloem
4 dl koud water
1/2 bouillontablet naar keuze
1 dl slagroom
vers gehakte peterselie

bereiding: smelt de roomboter in een braadpan en fruit op laag vuur de ui, paprikablokjes en de knoflook gedurende vijf minuten. Doe er de paddestoelen bij, zet het vuur hoog en bak de paddenstoelen gedurende vijf minuten terwijl je blijft roeren, breng op smaak met zout en peper. Doe er de paprika- en chilipoeder bij en bak nog even mee op halfhoog vuur. Doe er de bloem bij en bak deze even mee. Doe er in een keer het koude water bij en zet het vuur hoog, roer met een pollepel totdat de saus mooi dik geworden is.
Zet het vuur nu zacht en voeg er de slagroom aan toe en een handje gehakte peterselie.
Proef of de ragout lekker op smaak is. Serveer met het stokbrood

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.