Galdo gado met casave chips

Galdo gado met casave chips

Galdo gado met casave chips is een Indonesisch groentegerecht, en bestaat uit kort gekookte groenten (zoals bloemkool, prei, broccoli, kool, taugé, wortel) met hardgekookte eieren. Erbij hoort pindasaus en over het gerecht verkruimelde kroepoek. Ik verving de kroepoek door cassave chips.
Kijk voor meer rijstgerechten eens hier.
Voor deze gado gado met casave chips heb je nodig:

voor twee personen:

nodig voor 4 personen:
voor de gado gado:
250 g bloemkoolroosjes of broccoli roosjes
250 g wortel in plakjes
125 g taugé
150 g rijst naar keuze
3 eieren
2 handen casave chips verkruimeld
gehakte koriander

bereiding gado gado: kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing, en kook de eieren hard. Kook de groenten beetgaar in 8/ 10 minuten. De taugé doe je een minuut voor afgieten bij de groenten. Intussen maak je de pindasaus.

bereiding pindasaus: fruit de ui, gember en knoflook in de olie gedurende vijf minuten. Doe er dan de pindakaas bij, de sambal badjak, het limoensap, de kokosmelk en het hete water. Roer de pindasaus tot een egaal geheel. Laat er de santen in smelten. Vind je de saus te dik? Voeg er dan wat heet water aan toe. Vind je de saus te dun, doe er dan wat pindakaas bij.

serveren: doe de rijst in een mooie schaal en maak ruimte in het midden. Stort daar de groenten tussen, en lepel er wat van de pindasaus over. Snijd de nog warme eieren overdwars door en druk ze in de saus. Garneer met verkruimelde casave chips en gehakte koriander.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.