Dagmenu 13

Vandaag hadden we geroosterde zalm uit de oven vooraf gemarineerd in soyasaus met knoflook en honing op een bedje van geblancheerde peultjes, met een salsa van avocado, tomaat, ui, koriander, citroensap en olijfolie. Daarbij een halve gepofte zoete aardappel met fêta, rode peper en koriander.

Ontbijt; Overnightoats van 40 gram havermout met 150 ml amandelmelk , handje amandelen en 150 gram blauwe bessen. Sap van twee sinaasappels en koffie

Tussendoor; 30 gram 30+kaas

Lunch; currysoep van theelepel curry gefruit met een halve teen knoflook, restje 200 gram gare pompoen, 200 gram tomaatjes fruiten in olijfolie en er wat koriander aan toevoegen, voeg wat kokend water toe. Pureer met een staafmixer.
Lekker met een geroosterde boterham met fêtakaas met roomkaas en koriander door elkaar geprakt.

Tussendoor; bakje biogardeyoghurt met 1 appel

Diner (2 pers); 1 gepofte zoete aardappel (1 uur op 200 graden in alu-folie) 150 gram zalmfilet pp, gemarineerd in soyasaus, honing en knoflook en wat citroensap. 10 minuten onder de gril, daarbij een salsa van 2 vleestomaten ontveld en in blokjes, een avocado in blokjes, halve ui gesnipperd, 1/2 rode gehakte peper, met citroensap, peper en zout.
De gare zoete aardappel doorsnijden en beleggen met kleine blokjes fêta-kaas, rode gehakte rode peper, gehakte koriander en bedruppeld met citroensap.
Blancheer intussen de peultjes (250 gram 2 pers). (5 minuten kort koken)
Schik de zalmfilet op een bedje van peultjes.
Beleg de geroosterde zalmfilet met de avocado-salsa en bestrooi met gehakte rode peper en koriander. Leg er de halve gepofte zoete aardappel bij en beleg deze met de fêta, rode peper, citroensap en koriander.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*