Dagmenu 10

Pompoenen, er lagen nog enkele in de schuur en ik ben er gék op. Vandaag heb ik er een hartige taart mee gemaakt met geitenkaas, salie, rozemarijn en pijnboompitten.
Onze jongste houdt er niet van en omdat we óók nog verse broccolisoep ( kilo broccoli met 750 ml bouillon 15 minuten koken, met de staafmixer pureren en er een half pakje roomkaas door roeren, garneer met geraspte 30+ kaas) vooraf hadden had hij maar een pizza besteld.

Met de pompoen die over was maakte ik voor de volgende ochtend een pompoenpannenkoek, dat is toch zo lekker.

Een heerlijke lunch gehad bij Pollevie in Den Bosch; een Thaise currysoep met een toast met avocadosalade en een toast met uiencompôte met een geitenkaas-auberginekroketje, \wat kun je daar toch lekker eten.

Hier komt het recept voor de hartige pompoentaart, met een soep vooraf is deze taart voldoende voor vier personen.

Voor 4 personen;
Springvorm van 22 cm ingevet
4 bladerdeegvierkantjes uitgerold met wat bloem tot vierkante lap
800 gram pompoen ontdaan van draden en pitten in stukken, alleen de slechte stukken schillen.
Olijfolie
Salie en rozemarijn gehakt
Peper en zout
3 eieren
150 gram zachte geitenkaas
4 bosuitjes in ringetjes
1 dl Soya cuisine
Peper en zout
60 gram geroosterde pijnboompitten geroosterd

Bereiding; Doe in een kom de pompoenstukken, zout en peper, gehakte salie en rozemarijn en schud om. Spreid de pompoenstukken over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden samen met de gehakte salie, rozemarijn, zout en peper en olijfolie. Leg de bladerdeeglap in de ingevette springvorm en druk goed aan, prik er enkele gaatjes in en klop in een kom de eieren met de room los, voeg er de bosui aan toe en verkruimel er de geitenkaas over.
Maal er wat peper en zout over.
Stort de geroosterde pompoen in de met bladerdeeg beklede springvorm en giet er het geitenkaasmengsel over, strooi er de geroosterde pijnboompitten over en bak bruin en gaar in een oven van 200 graden. Lekker met een salade

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.