Vegetarisch driegangen menu

Vegetarisch driegangen menu

Dit Vegetarisch driegangen menu is gemaakt door mijn lieve man Willy. Hij vindt het leuk om af en toe de keuken in te duiken om voor ons een lekker menu in elkaar te flansen.
We waren eerst s’middags naar Den Bosch geweest om een excursie te organiseren voor het redactie-team met Vegatopia. Wat erg leuk gaat worden. Het was qua temperatuur niet eens zo’n koude dag, maar er stond een gure wind en het was echt waterkoud.
We dronken cappuccino in een van de gezellige, immer drukke restaurantjes in de Bossche ‘Korte Putstraat’.
Thuisgekomen dook manlief meteen de keuken in met de boodschappen om bovenstaand menu te maken.
De recepten komen van het superleuke ‘Ik ben Iris niet’ en de site van de ‘Vegetariërsbond’
Het menu is bijzonder fleurig en kleurrijk, door het gebruik van mooie kleurrijke groenten.
Zelfs in het dessert is pompoen gebruikt, en dan nog wel in rauwe vorm. De combinatie met de sinaasappel, room en dadels, bleek een erg verrassende. Ben je benieuwd naar andere menu’s dan zijn hier een aantal kerstmenu’s waar je ook heerlijke suggesties kunt vinden.

Hieronder volgen de recepten:
Erg leuk ook was het stokje die over de soep kwam te liggen met zwarte olijven:
Het recept van dit voorgerecht staat op de site van de ‘Vegerariersbond’ en vind je hier

‘Zoete paprikasoep met Zeekraal'
‘Zoete paprikasoep met Zeekraal’

‘Zoete paprikasoep met Zeekraal’

Het hoofdgerecht bestond uit ‘Vegetarische bourguignon’ met gebakken aardappels en sperziebonen en komt van de site ‘Ik ben Iris niet’ het recept vind je hier

Het dessert was erg bijzonder, en heerlijk fris en romig, erg verrassend is het gebruik van rauwe pompoen in het recept.  Het recept komt net als de soep van de site van ‘De Vegetariërs Bond’, en vind je hier

 

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.