Deze pesto van verse oregano gemaakt van verse oregano uit de tuin. Hij smaakt heerlijk in de pasta, maar je kunt hem ook heel fijn verwerken in een pesto roomsaus zoals deze, met zalm saltimbocca, en verse asperges. Neem in plaats van zalm gerust kipfilet of kabeljauwhaas. Voor meer recepten met pesto kijk eens hier.
Voor deze pesto van verse oregano heb je nodig:
voor vier personen:
50 gr geroosterde pijnboompitten
2 teentjes knoflook geperst
50 gr Parmezaanse kaas
snufje zeezout
2 flinke handen vol verse oregano alleen de blaadjes
extra vergine olijfolie
bereiding:
Doe alle ingredienten in een mengbeker. Pureer de ingredienten fijn met een flinke scheut olijfolie, tot de pesto de gewenste “dikte” heeft bereikt met een staafmixer.
In de koelkast is deze pesto een week houdbaar. Om de houdbaarheid te verlengen kun je een laagje olijfolie bovenop de pesto gieten en het geheel daarna koel wegzetten.