Een lekkere vegetarische maaltijd boordevol groenten, de saus maakt het helemaal af
nodig voor 4 personen:
olijfolie
1 grote koolrabi à 400 gram in kleine blokjes
500 gram groene asperges in stukken van 2 cm
2 rode puntpaprika’s in stukjes
4 lente-uitjes in reepjes
1 bosje verse salie in reepjes
6 eieren
250 gram feta
taartvorm van 24 cm ingevet
Voor de tomatensaus;
500 gram gele en oranje tomaatjes doorgesneden
1 geperst teentje knoflook
vers gemalen zout en peper
Bosje verse basilicum
Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Roerbak de koolrabi, lente-uitjes, paprika, aspergestukjes (de kopjes niet) samen met de salie tot de groenten beetgaar. Stort de groenten in een ingevette taartvorm. Klop de eieren los en verkruimel er de feta over. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de groenten in de vorm, druk daar de aspergekopjes in. Bak de frittata 25 minuten gaar in een oven van 200 graden.
Maak ondertussen de saus. Fruit de tomaatjes samen met de knoflook in een koekenpan in wat olie 10 minuten. Doe de tomaatjes in een mengbeker en pureer met de staafmixer tot moes. Stort de saus weer terug in de pan. Rol de basilicumblaadjes op en snijd in reepjes, voeg deze bij de saus.
Serveer de saus bij de Frittata.