Rucola/ courgette soep met kruidenroomkaas

Rucola/ courgette soep met kruidenroomkaas

Voor deze rucola/ courgette-soep met kruidenroomkaas heb ik zowel courgette als rucola gebruikt. De combinatie met kruidenroomkaas maakt het op een heerlijke manier lekker hartig.
Neem in plaats van de boursin gerust een andere kruiden-roomkaas wanneer je dat lekker lijkt.
Deze rucola/ courgette soep met kruidenroomkaas is van A tot Z helemaal voor te bereiden en kan zelfs een dag van tevoren worden bereid. Voor meer soeprecepten kijk hier.

nodig voor vier personen:

2 el olijfolie
1 ui
2 teen knoflook
500 g courgette
75 g rucola
75 g kruidenroomkaas (Boursin)
500 ml groentenbouillon

4 niet al te grote soepkommetjes

(voor)bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook uit en fruit in een kleine braadpan de ui en de knoflook glazig gedurende twee minuten. Snijd de courgette in stukken en fruit deze mee gedurende vijf minuten. Voeg er de bouillon aan toe en de kruidenroomkaas en laat vijf minuten zachtjes koken. Pureer de soep samen met de rucola met een staafmixer maar het liefst nog in een keukenblender om het mooi egaal groen te krijgen.

serveren:
Neem vier mooie kleine kommetjes en giet er kokend water in om voor te verwarmen. Giet het water eruit en schenk er de soep in, alhoewel je waarschijnlijk over gaat houden.
Trek een mooi streepje van kookroom in de soep en garneer met wat rucola

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.