Geroosterd brood en roerei met dragon, bieslook en gerookte forel op botersla

We hebben veel dragon in de tuin staan, en ja wat kun je daar allemaal mee.
Ik maakte er roerei mee met bieslook en serveerde er botersla bij, subtiel aangemaakt met olijfolie extra vergine en sherry-azijn en iets zoet. Met daarbij gerookte forelfilet, wat er subliem bij combineerde.

nodig voor 2 personen:

2 dikke volkoren liefde & passie boterhammen zelf gesneden van bol
1/2 teentje knoflook

voor de botersla:
hart uit een krop sla
2 el olijfolie extra vergine
1/2 el sherry-azijn
1 snuf poedersuiker
1/2 pakje gerookte forelfilét à 125 g

voor het roerei:
4 eieren
2 el halfvolle melk
1/2 el crème fraiche
2 takjes verse dragon blaadjes gehakt
2 el verse bieslook gehakt
peper en zout
40 g grasroomboter

bereiding: doe de boterhammen in een contactgril en rooster ze mooi bruin gestreept. Maak de sla aan met de vinaigrette, snijd de forelfilet in repen en schik vast op twee borden. Klop de eieren los met de kruiden, peper, zout, melk en crème fraîche.
Smelt de boter in een anti-aanbakpan en bak al roerend met een houten lepel roerei die niet al te gaar moet worden. Wrijf de geroosterde boterhammen in met het halve knoflookteentje en verdeel er het roerei over.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.