Dagmenu 69

Mijn eetdagboek van gisteren schrijf ik terwijl manlief bezig is met een viergangen-menu voor een romantisch diner voor twee. De hele middag bezig in de keuken, hij vind het leuk en het maakt zijn hoofd lekker leeg. Van mij mag hij, ik vind het geweldig leuk en het betekent weer een avond genieten met zijn tweetjes.

Mijn ontbijt was: twee volkoren boterhammen, een met kaas en een met appelstroop.

Tussendoor: water en een kiwi

Lunch: ik had nog twee kleine linzenburgertjes over van woensdag en heb ze 8 minuten gebakken in wat olijfolie. Voor twee personen een hard speltbroodje doorgesneden en op iedere helft een linzenburger gelegd. Daarop wat overgebleven knoflooksaus, zongedroogde tomaatjes, alalfa en augurkblokjes. Hier serveerde ik een aangemaakte salade bij. Met vers uitgeperste sinaasappelsap.

Tussendoor: handje cashewnootjes

Diner: een voorafje van guacamole met rivierkreeftjes en alalfa
Je hebt nodig voor 4 personen

Voor de amuses;
1 bakje rivierkreetjes, of Hollandse garnalen
1 avocado
limoensap
versgemalen peper en zout
125 gram Crème fraîche
4 takjes verse dragon fijngehakt, houd wat blaadjes heel voor garnering. Dragon is te koop bij de groenteboer en meestal niet in de supermarkt.

Bereiding: doe de avocado-helften in een mengbeker en doe er wat limoensap en peper en zout naar smaak bij en pureer het met een staafmixer. Proef of het naar smaak is en verdeel de avocadomousse over vier mooie amuseschaaltjes.. Doe de fijn gehakte dragon bij de crème fraîche in een bakje en roer door, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rivierkreeftjes of Hollandse garnalen over de avocadomousse en houd 4 garnalen over voor de garnering. Lepel hier voorzichtig de dragon-crème, over. Voor de garnering daarop een rivierkreeftje met een paar dragonblaadjes draperen

als hoofdgerecht linguine met pompoensaus , wat parmazaanse kaas en peterselie

bereiding pompoensaus:
1  kleine flespompoen
2 el olijfolie
1 el mierikswortelpuree
4 blaadjes verse laurier
4 blaadjes salie
1  citroen
250 ml krachtige kippenbouillon
100 ml slagroom

Pompoensaus
Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de pompoen en verwijder het zaad. Bestrijk de pompoenhelften met olijfolie en mierikswortelpuree. Leg er de laurier en salie op. Haal met een dunschiller de schil van de citroen en leg deze op de pompoenhelften. Klap de helften tegen elkaar en verpak in aluminiumfolie.
Pof de pompoen in circa 1uur gaar in de oven.(afhankelijk van de grootte)
Maak daarna de folie open en laat de pompoen afkoelen tot handwarm.
Haal salie, laurier en citroenschil van de pompoen. Schep het zachte vruchtvlees met een lepel uit de helften en pureer met de kippenbouillon in de blender. Schenk door een zeef in een pan, breng met de room aan de kook en breng het geheel op smaak met een beetje zeezout.
Kook de linguine gaar volgens gebruiksaanwijzing

Dessert: koffie met luxe chocolaatje

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.