Dagmenu 39

Gisteren ben ik de dag begonnen met een cloufatis, ik ben er verzot op. De lunch bestond uit een restje overgebleven couscous in een krokante tortilla. Ik zou eigenlijk vegetarische lasagne maken met geitenkaas en tuinboontjes, maar de mannen blieften zalm. Waar ik een Thaise draai aan gegeven heb, dit was tijdens kookdemonstraties altijd een grote hit. Makkelijk te maken, ziet er leuk uit en niet onbelangrijk ook nog heel erg lekker.
Vanavond uit eten met kennissen, ben erg benieuwd

Ontbijt: cloufatis Hiervoor een ei, een banaan en 50 gram havermout gepureerd met de staafmixer en er flink wat doorgesneden kersen doorheen geschept.
Dit heb ik om en om gebakken in wat kokosolie en geserveerd met kersen. Lekker met een dot Griekse yoghurt zwarte koffie

Lunch: een restje couscous met roergebakken groenten met kikkererwten in een tortilla, hiervoor tortilla’s op een met bakpapier bakplaat leggen, couscous op een helft  van tortilla leggen, dubbelklappen en iets aandrukken. Wat vochtig maken met water en 20 minuten bakken in een oven van 200 graden tot de wraps krokant zijn. Dit eten met tzatziki.
Dit met een groot glas verse jus d’orange

Tussendoor: wéér kersen met aardbeien ??

Avondeten:
Voor 4 personen, 4 zalmfilets bestrijken met een sausje van 4 el soyasaus, 2 el honing en 2 geperste tenen knoflook. Onder de grill 12 minuten grillen. Ondertussen 2 bos bosuitjes in ringen snijden, 2 tenen knoflook hakken, dit fruiten in olijfolie en hier 2 dl thaise chilisaus op gieten met 4 el soyasaus. Even laten stoven. Kook 250 gram sobanoodles, giet af en verdeel deze over vier diepe borden. Leg hier de gegrilde zalmfilets op en verdeel er Thaise bosuitjes over. Geef de rest er apart bij.
Serveer met komkommersalade

Tussendoor:
*koffie met een stukje pure chocolade
*Handje gemengde noten met glaasje droge witte wijn en een glas mineraalwater

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.