Gazpacho met jalopêno-pepers

Ik wil jullie met deze warme dagen graag suggesties geven voor gezonde, lekkere, snelle en frisse gerechten voor lunch en avondmaaltijd. Met deze temperaturen eet je vaak het liefst maar frisse licht verteerbare gerechtjes. Als voorafje is deze gazpacho met jalopeno-pepers erg lekker. Als hoofdgerecht maakte ik sushi-bowl met quinoa.
Je kunt de gazpacho ook heel goed meenemen in je thermoskan. Doe de topping dan in een apart bakje)

nodig voor twee personen:
voor de gazpacho:
500 g romatomaten ontveld en in stukken met zaadlijst
1 rode puntpaprika in stukken
1/4 komkommer in stukken met zaadlijst
1/4 el jalopeno-pepers (pot ah zie foto)

voor de topping:
1/2 rode puntpaprika in kleine blokjes
1 stukje komkommer in kleine blokjes
1 flinke tl jalopeno-peper

optioneel: ijsblokjes

bereiding: doe de ingrediënten voor de gazpacho in een mengbeker en pureer fijn met de staafmixer, er hoeft geen water bij.
Laat paar uren ijskoud worden in de koelkast.
Serveren: giet de ijskoude gazpacho in mooie glazen met eventueel de ijsblokjes en verdeel er de topping over.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.