Voor deze hummus laat je de tahin achterwege, dit maakt haar frisser voor op een broodje en minder machtig.
Voor twee personen heb je nodig:
2 meergranen broodjes
Voor de hummus
1/2 pot of blik uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, bewaar wat uitlekvocht
1 geperst teentje knoflook
1 tl sambal
sap van 1/4 citroen of meer
Voor de groenten
4 schuine plakken courgette
1 rode puntpaprika in 4 mooie repen
8 mooie kastanjechampignons steeltjes verwijderd
2 lepels olijfolie
peper en zout
Voor de salade:
Krulsla gewassen en droog gecentrifugeerd
3 el olijfolie extra vergine
1 el witte balsamico
1/2 el neutrale honing
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden, vermeng de groenten met olijfolie, peper en zout en rooster de groenten 25 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. maak ondertussen de hummus, door de ingrediënten te pureren. Proef of er ook nog citroensap, sambal extra bij moet voor de smaak, of uitlekvocht voor extra smeuïgheid. Klop de dressing voor de sla in een schaal, en schep de sla er voorzichtig doorheen. Snijd de broodjes open en besmeer ze rijkelijk met de hummus op beide helften. Leg er de aangemaakte krulsla op en de gegrilde groenten.