Penne met zalm en kruiden roomsaus

Penne met zalm en kruiden roomsaus

Deze penne met zalm en kruiden roomsaus, is heel eenvoudig te maken, en erg lekker. Vaak zijn gerechten juist het lekkerst in al hun eenvoud. Dat weten Italianen als geen ander, iedere streek heeft zo zijn eigen gerechten. Voor andere recepten met pasta kun je hier terecht.
Voor bovenstaande penne met zalm en kruiden roomsaus heb je nodig:

Je hebt nodig voor 2 personen:
150 g dikke penne
25 g roomboter
200 g verse zalm in niet al te kleine stukjes
125 ml kookroom
Zeezout
vers gemalen peper
handvol bieslook en dille gehakt
1/3 visbouillonblokje

optioneel: 75 g geraspte Parmezaanse kaas of andere harde Italiaanse harde kaas.

bereiding: kook de penne volgens gebruiksaanwijzing, en ga intussen bezig met de saus. Verhit de boter in een anti aanbakpan en bak de stukjes zalm even gedurende een minuut op hoog vuur. Voeg er de kookroom aan toe, en verkruimel er het stukje visbouillon over. Voeg er de verse kruiden aan toe en breng verder op smaak met zeezout en vers gemalen peper.
Serveer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.