Combi van broccoli-en zilvervliesrijst met Italiaanse gehaktballetjes in verse tomaten/ paprikasaus

Wij eten over de hele dag heel veel groenten en fruit, in van alles en nog wat verwerkt. Er is tegenwoordig ook bloemkoolrijst te koop, hierdoor kwam ik op het idee om rijst te maken van broccoli. Maar wilde die wel combineren met gewone rijst om niet binnen no time weer trek te krijgen. Een mooie manier om voldoende groenten binnen te krijgen. Zeker ook voor kinderen, die zo niet eens door hebben broccoli te eten. Net zoals je spaghetti kan vermengen met wortel-, of courgette-spaghetti, ook een leuke manier kinderen meer groenten te laten eten.

Biologische rundergehaktballetjes in Italiaanse saus:
Nodig voor 4 personen:
Olijfolie
400 gram biologisch rundergehakt
5 bosuitjes in ringetjes gesneden
1 gehakt teentje knoflook
1 bosje gehakte peterselie + voor door de saus
1 eidooier
1/2 el sriachasaus (AH)
versgemalen peper en zout

Voor de saus:
2 gehakte tenen knoflook
1/2 bos lente-uitjes in ringen
2 rode puntpaprika in stukjes
2 stengels bleekselderij in boogjes
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree

Voor de broccolirijst:
2 el olijfolie
1 teen knoflook gehakt
1/4 blokje kippenbouillon verkruimeld
2 struiken broccoli
200 gram zilvervliesrijst

Bereiding:
Kneed van het gehakt samen met, bosui, knoflook en peterselie 16 balletjes formaat pingpongbal. Braad in een braadpan de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, en bak in het achtergebleven bakvet de knoflook samen met lente-uitjes en paprika-stukjes en boogjes bleekselderij licht aan. Voeg er de tomatenblokjes toe samen met een el tomatenpuree en wat heet water. Doe er de gehaktballetjes weer bij en laat 25 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de broccolirijst: maal de broccoli, met de stronk (alleen bruine kontje eraf snijden),  fijn in een keukenmachine. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens gebruiksaanwijzing. Fruit de broccolirijst in een anti-aanbakpan samen met de knoflook en de 1/4 verkruimelde groentenbouillontablet op halfhoog vuur in 5 minuten beetgaar. Schep de zilvervliesrijst door de broccolirijst en serveer met de gehaktballetjes in Italiaanse saus.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.