Witte asperges met coquilles met rivierkreeftjes met saffraansaus

Asperges met coquilles, rivierkreeftjes en saffraansaus, zó lekker en helemaal niet moeilijk, wanneer je coquilles te duur vindt gebruik je alleen rivierkreeftjes of blokjes ham en ei, zalmfilet of een witvisje.
Het sausje doet t ‘m, makkelijk te maken, en is restaurantwaardig, maak en proef het maar eens.
Ik heb overigens de buitenbeentjes van de AH genomen, een kilo asperges voor 4,79, heerlijk mals en draadloos, en ja, er is hier en daar een exemplaar krom, kniesoor die er op let.
Voor wie het gebruik van kippenbouillon gek vindt bij vis, ik kreeg de tip van een kok om áltijd kippenbouillon te gebruiken, dit geeft de meest lekkere bouillon en smaak af, en de kip proef je niet.

Nodig voor vier personen:
12 witte asperges (geschild en ontdaan van 2 cm van onderkant)
8 coquilles (250 gram) bij Sligro 9,95 per 250 gram
20 gram roomboter
125 gram rivierkreeftjes
1 handje gehakte peterselie
2 dl droge witte wijn
2 dl kippenbouillon (of vis- of kruidenbouillon)
2 dl slagroom
1 buisje saffraan
1 theelepel maizena aangelengd met iets water
optioneel: 4 mooie ovalen bordjes

Tip: Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: maak eerst de saffraansaus door de witte wijn, bouillon, room en saffraan samen aan de kook te brengen en te laten inkoken tot je nog 2 dl over hebt, dit doen op matig hoog vuur. Dit duurt ongeveer twintig minuten. Bind bij met de maizena, en laat al roerend een minuutje zachtjes koken vindt je de saus nog te dun, doe er dan nog wat aangelengde maizena bij, wanneer de saus te dik is doe er dan wat water bij. Zet het vuur onder de saus uit tot gebruik

Kook de asperges 15/ 20 (check) minuten beetgaar en giet af. Bak de coquilles een minuut aan iedere kant in de roomboter.
Serveren: neem de voorverwarmde bordjes uit de oven en leg op ieder bordje drie asperges. Warm de saffraansaus opnieuw op. Leg de coquilles op de asperges en verdeel de saus over de bordjes, drapeer er de rivierkreeftjes overheen en garneer met wat peterselie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.