Witte asperges met coquilles met rivierkreeftjes met saffraansaus

Witte asperges met coquilles, rivierkreeftjes en saffraansaus

Witte asperges met coquilles, rivierkreeftjes en saffraansaus, zó lekker en helemaal niet moeilijk.
Wanneer je coquilles te duur vindt gebruik je zalmfilet of een witvisje. Je kunt heel goed groene asperges gebruiken in plaats van witte, die zijn het hele jaar verkrijgbaar.
Het sausje doet t ‘m, makkelijk te maken, en is restaurantwaardig, maak en proef het maar eens.

Voor wie het gebruik van kippenbouillon gek vindt bij vis, ik kreeg de tip van een kok om áltijd kippenbouillon te gebruiken, dit geeft de lekkerste smaak af. Ben je vegetarisch? dan gebruik je natuurlijk groentebouillon.
Hier zijn nog meer recepten met coquilles.

voor de saus:
2 dl droge witte wijn
2 dl kippenbouillon (of vis- of kruidenbouillon)
2 dl slagroom
1 buisje saffraan
1 theelepel maizena aangelengd met iets water
Nodig voor vier personen:
12 witte asperges (geschild en ontdaan van 2 cm van onderkant) of groene asperges
8 coquilles (250 gram) bij Sligro 9,95 per 250 gram
20 gram roomboter

voor de garnering:
125 gram rivierkreeftjes
1 handje gehakte peterselie

optioneel: 4 mooie ovalen bordjes

Tip: Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding saffraansaus: maak als eerste de saus, door de witte wijn, bouillon, room en saffraan samen aan de kook te brengen en te laten inkoken tot je nog 2 dl over hebt. Dit doen op matig hoog vuur. Dit duurt ongeveer twintig minuten. Bind bij met de aangelengde maizena.
Laat al roerend de saus nog een minuutje zachtjes koken. Vind je de saus nog te dun, doe er dan nog wat aangelengde maizena bij, wanneer de saus te dik is doe er dan wat water bij. Zet het vuur onder de saus uit tot gebruik.

Kook de asperges 15/ 20 (check) minuten beetgaar en giet af. Bak de coquilles een minuut aan iedere kant in de roomboter.

Serveren: neem de voorverwarmde bordjes uit de oven en leg op ieder bordje drie asperges. Warm de saffraansaus opnieuw op. Leg de coquilles op de asperges en verdeel de saus over de bordjes, drapeer er de rivierkreeftjes overheen en garneer met wat peterselie

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.