Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdop en een salade van verse ananas

Pittige kipspiesjes met Thaise komkommerdop en een salade van verse ananas

BbQ-en, leuk hoor, maar waarom dat vaak gepaard moet gaan met grote hoeveelheden vlees ontgaat mij enigszins.gecombineerd mét de sauzen van Calvé, bomvol vet en suiker, word ik daar niet echt blij van.
Waar ik wel bij van werd is onderstaand Bbq menu van pittige kipspiesjes met daarbij Thaise Komkommerdip en een salade van verse ananas.
Ik had bij dit gerecht een homemade pindasaus gemaakt.

Vvor de kipspiesjes;
marinade;
scheutje sesamolie
1 limoen sap
3 el sojasaus
1/2 rode gehakte peper
600 gram kipfilet in blokjes
grote Saté-pennen

bereiding: marineer de kipblokjes een uur in de marinade en rijg ze aan de pennen. Rooster ze een 10 minuten ongeveer

Komkommersalade;
2 grote komkommer gewassen
6 el zoete chilisaus
3 el frambozenazijn
rasp van een (biologische) limoen
flinke hand bieslook gehakt
bosje koriander gehakt
bereiding: Ontdoe de komkommers van zaadlijsten en rasp de komkommer op een grove rasp en druk het sap er in een zeef zoveel mogelijk uit, en roer er de saus van chilisaus, frambozenazijn, limoenrasp, bieslook en koriander door.

Ananassalade;
1 grote verse ananas in stukjes (eerst eventueel geblancheerd en daarna afgekoeld)
1/2 rode peper gehakt
2 bosuitjes gehakt
3 el limoensap
1 el sesamolie

bereiding: Snijd de verse ananas over de lengte in vieren, ontdoe van schil en kern en snijd in stukjes. Blancheer twee minuten in kokend water en spoel koud.
Doe de ananasblokjes over in een schaal en schep er het limoensap en de sesamolie door.

Thaise noodles;
300 gram noodles
1/2 el kokosolie
1/2 bosje gehakte bosui
1 grote koolrabi in blokjes
1 rode punt-paprika in stukjes
1/2 gehakte rode peper
palmsuiker
1 grote teen knoflook gehakt
2 el imoensap
sojasaus of vissaus
bos verse koriander

Bereiding:
Bak de groenten in de kokosolie en voeg er de gehakte knoflook, sojasaus, limoensap en palmsuiker naar smaak aan toe. Kook de noodles een minuut korter dan aangegeven, dan plakken ze niet zo aan elkaar. Roer de noodles door de groenten.

Voor de pindasaus;
nodig voor 4 personen:
1 rode ui
4 tenen knoflook
1/2 el kokosolie
6 grote lepels pindakaas (ik gebruikte 100 % pure pindakaas met stukjes ah)
1 blik Fairtrade kokosmelk,
2 flinke theelepels sambal,
5 el  ketjap manis
1 el sojasaus
1 el limoensap

bereiding: snipper de ui en pers of hak de knoflook. Fruit dit zachtjes in de kokosolie. Doe er de pindakaas bij, de kokosmelk, sambal en ketjap manis. Roer door tot de saus een mooi gebonden saus is. Doe er zoveel heet water nog bij tot de saus de juiste dikte heeft. Proef dan of de saus nog meer, ketjap, sojasaus, limoensap of sambal nodig heeft.
zoveel heet water erdoor roeren totdat de saus een mooie constitutie heeft, en proef of er nog sambal, limoensap of ketjap manis bij moet.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.