Platbrood met witte bonen-puree, aspergelinten en feta

Dit recept komt uit Love & Lemons, een fantastisch kookboek van Jeanine Donofrio en Jack Matthews.
De hoeveelheid citroensap heb ik gehalveerd, omdat het anders te zuur zou uitvallen, in onderstaand recept is dat al aangepast.

Je hebt nodig voor 4 personen:
300 gram cannelinibonen uitgelekt en afgespoeld (of je neemt witte bonen)
2 el olijfolie extra vergine
11/2 el citroensap
1 geperst teentje knoflook
zeezout en versgemalen peper

4 stukken pitabrood of naan-
olijfolie extra vergine voor het besprenkelen
ca 250 gram groene asperges (onderste 2 cm verwijderen)
1 tl citroensap
1/4 tl citroenrasp
4 el verkruimelde feta
1 bosje verse munt
4 el geroosterde pijnboompitten
wat chilipoeder
gemalen zeezout en peper

Bereiding:
Maal de bonen, olijfolie, citroensap, knoflook en een paar flinke malen zout in een keukenmachine tot puree. Proef of er nog peper en zout bij moet. Zet de puree tot gebruik in de de koelkast.

Grill de pitabroodjes tot bruingestreept in bijvoorbeeld een tosti-ijzer. Snijd de asperges met een dunschiller in linten. Meng ze met een scheutje olijfolie, het citroensap, wat zout en peper in een kom.

Smeer de wittebonen-puree op het pita-brood en leg er een paar aspergelinten, wat feta, munt, pijnboompitten, citroenschil en chilipoeder op.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*