Kookboekrecensie ‘Koken met Kleur’

Wat zal ik zeggen, behalve dat ik helemaal lyrisch ben over het kookboek van Joke Boon ‘Koken met Kleur’.
Mensen die mij kennen weten dat ik gék ben op kleur op mijn bord, en ik groenten en fruit liever een hoofdrol geef dan een bijrol.
Het is dan ook een boek naar mijn hart, en heb ook nog nooit een kookboek gelezen wat met zoveel passie en liefde is geschreven als ‘Koken met Kleur’
Haar liefde voor kleurrijke en gezonde voeding loopt als een soort van autobiografische rode draad door het boek. Je voelt zo goed de bevlogenheid waarmee het is geschreven.
Aan vele recepten gaat een persoonlijk intro vooraf, waardoor je haar beter leert kennen, haar liefkozende benaming ‘boekbaby’ is, vind ik, daarom helemaal terecht.
De recepten in het boek zijn een afspiegeling van wat ze graag eet. Ze heeft gekozen voor soms één kleur, maar gebruikt ook vaak meerdere kleuren, om zo meer verschillende voedingstoffen binnen te krijgen.

De hoofdstukken in het boek zijn onderverdeeld in, Rood, Oranje, Geel, Paars, Regenboog-kleurenmix, Goud , Roze, Bruin, Zwart en Wit.
De recepten zien er heerlijk en aantrekkelijk uit, en zijn een boost voor je humeur en gezondheid.

Ik heb een aantal gerechten uit het boek mogen proeven bij haar warme en enthousiaste boekpresentatie bij uitgeverij ‘Scheltema’ in Amsterdam.

Het was er druk, ook waren er hapjes uit haar nieuwe kookboek; wortelcake met pompoen-pitolie en mascarponeglazuur uit het hoofdstuk ‘Oranje’, de kruidenkaas-flensjes uit het hoofdstuk ‘Groen’, hummus van zwarte Beluga-linzen en zwart sesamzaad met komijn uit het hoofdstuk ‘Zwart’ en heerlijke Thaise linzenballetjes uit het hoofdstuk ‘Bruin’.

Wil je jezelf iets fijns cadeau doen, de lente in huis halen, en jezelf en/ of anderen een hoop kleurrijk en fleurig kook- en eetplezier doen?
Haal dit boek, en kook voortaan met kleur en fleur.

 

https://www.nieuwamsterdam.nl/boeken/koken-met-kleur-joke-boon-9789046823590

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.