Lemon-courgettetaartje met lemonglazuur

Ik had een heerlijke courgettecake gezien op internet en deze samen met jullie gedeeld. Aangezien alles in cups wordt aangegeven is het wel een beetje lastig mikken. Ik heb deze cake als taartje gemaakt, er mijn eigen draai aangegeven door er crème fraîche en olijfolie aan toe te voegen (er zat geen vet in het oorspronkelijke recept)
Het resultaat mag er zijn, qua smaak zeker, het puntje van de spuitzak wat te royaal afgeknipt, ach ja, om het ambachtelijk te maken.

nodig voor springvorm van 20/ 22 cm:
75 g suiker
2 eieren
2 el citroensap
rasp van 1 citroen
1 dl olijfolie (milde, géén extra vergine)
60 g crème fraiche
250 g speltbloem
2 tl bakpoeder
1 courgette grof geraspt

voor t glazuur:
125 g poedersuiker
2 el citroensap

bereiding; klop de eieren met de suiker, eieren, crème fraîche, olijfolie en citroensap en -rasp tot een romig geheel. Spatel de bloem er door met de bakpoeder. Knijp de geraspte courgette goed uit in een oude theedoek, en voeg bij het beslag, spatel de courgetterasp er goed doorheen. Vet de vorm goed in met boter en klem het bakpapier tussen de rand en bodem van de springvorm en knip het teveel eromheen weg. Stort het beslag over in de springvorm.
Bak de taart gedurende 45 minuten in een oven van 180 graden. Controleer door een houten satehprikker in de cake te steken of deze gaar is.(de prikker hoort er droog uit te komen.

voor het glazuur: meng de poedersuiker samen met het citroensap met een klein kloppertje in een schaaltje. Doe over in een spuitzakje, knip er het puntje vanaf en sprenkel, over de op een mooi bord overgetilde courgettetaart

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.