Omdat ik weer eens zin had in een fris taartje, maakte ik een lemon-courgettetaartje met lemonglazuur. Het taartje is een combinatie van olijfolie en crème fraiche , speltbloem, citroen en courgette. Erover ging een citroenglazuur, wat het taartje een heerlijk frisse smaak geeft. Het is belangrijk de courgette goed uit te knijpen voor je deze door het beslag schept, dit gaat het makkelijkst in een schone theedoek, of een paseerdoek. , ook wel kaasdoek genoemd. De taart die jullie erbij zien staan is een overheerlijke cheesecake met frambozencoulis.
Voor meer heerlijke baksels van mijn hand klik hier.
nodig voor springvorm van 20/ 22 cm:
75 g suiker
2 eieren
2 el citroensap
rasp van 1 citroen
1 dl olijfolie (milde, géén extra vergine)
60 g crème fraiche
250 g speltbloem
2 tl bakpoeder
1 courgette grof geraspt
voor t glazuur:
100 g poedersuiker
sap van 1/2 citroen
bereiding; klop de eieren met de suiker, eieren, crème fraîche, olijfolie en citroensap en -rasp tot een romig geheel. Spatel de bloem er door met de bakpoeder. Knijp de geraspte courgette goed uit in een oude theedoek, en voeg bij het beslag, spatel de courgetterasp er goed doorheen. Vet de vorm goed in met boter en klem het bakpapier tussen de rand en bodem van de springvorm en knip het teveel eromheen weg. Stort het beslag over in de springvorm.
Bak de taart gedurende 45 minuten in een oven van 180 graden. Controleer door een houten satehprikker in de cake te steken of deze gaar is.(de prikker hoort er droog uit te komen.
voor het glazuur: verwarm de poedersuiker samen met het citroensap in een steelpannetje op zacht vuur tot deze vloeibaar wordt. Laat iets afkoelen en doe de glazuur over in een spuitzakje, knip er het puntje vanaf en sprenkel, over de op een mooi bord over getilde courgettetaart.