Lemon-courgettetaartje met lemonglazuur

Ik had een heerlijke courgettecake gezien op internet en deze samen met jullie gedeeld. Aangezien alles in cups wordt aangegeven is het wel een beetje lastig mikken. Ik heb deze cake als taartje gemaakt, er mijn eigen draai aangegeven door er crème fraîche en olijfolie aan toe te voegen (er zat geen vet in het oorspronkelijke recept)
Het resultaat mag er zijn, qua smaak zeker, het puntje van de spuitzak wat te royaal afgeknipt, ach ja, om het ambachtelijk te maken.

nodig voor springvorm van 20/ 22 cm:
75 g suiker
2 eieren
2 el citroensap
rasp van 1 citroen
1 dl olijfolie (milde, géén extra vergine)
60 g crème fraiche
250 g speltbloem
2 bakpoeder
1 courgette grof geraspt

voor t glazuur:
125 g poedersuiker
2 el citroensap

bereiding; klop de eieren met de suiker, eieren, crème fraîche, olijfolie en citroensap en -rasp. Spatel de bloem er door net de bakpoeder. Roer er de goed uitgeknepen courgette door en stort over in een springvorm van 20 cm, welke je belegd hebt met bakpapier (klem bakpapier tussen rand en bodem, en knip het teveel erom weg) vet de vorm in met wat boter en stort er het beslag in.

voor het glazuur: meng de poedersuiker samen met het citroensap met een klein kloppertje in een schaaltje. Doe over in een spuitzakje, knip er het puntje vanaf en sprenkel, over de op een mooi bord overgetilde courgettetaart

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.