Kabeljauwfilet in coburgerham met feta op een bedje van groenten

Van zo’n maaltijd word ik helemaal gelukkig, Een heerlijk gerecht van kabeljauwfilet gewikkeld in coburgerham uit de oven met een verse tomatensaus, op een bedje van koolrabi en rode paprika en een topping van Feta.
Dit recept is spontaan ontstaan uit de ingrediënten die ik in huis had bij een vers gehaalde kabeljauw.

Nodig voor 2 pers;
Olijfolie extra vergine
2 verse dikke kabeljauwhaasjes à 150 gram
2 grote plakken coburgerham
100 gram Fetakaas (goede kwaliteit, die uit het vocht)

Voor het groentebedje;
1 grote koolrabi geschild in repen
2 rode puntpaprika’s in repen
Wat gehakte peterselie
Zout en peper

Voor de verse tomatensaus;
Pond kleine trostomaten (Lidl heerlijk zoet)
2 dikke tenen knoflook gehakt
Bosje peterselie gehakt
Bosje basilicum gehakt
Zwarte olijven gehalveerd
Flinke scheut droge witte wijn
Versgemalen zeezout en peper

Bereiding:
Maak de tomatensaus door de tomaten in plakken te snijden en in olijfolie te smoren samen met de knoflook en de kruiden, voeg de wijn toe en laat inkoken tot sausdikte breng op smaak met peper en zout.
Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
Bak de koolrabi en de paprika met wat zout en peper in een andere pan en voeg er wat gehakte peterselie aan toe. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de  kort gebakken groenten op de bodem.
Wikkel de coburgerham om de kabeljauwhaasjes en leg deze op de groenten.
Schep de tomatensaus op de kabeljauwpakketjes en verkruimel er de fetakaas overheen.
Druppel er wat extra vergine olijfolie over en bak in 15/ 20 minuten gaar in een oven van 200 graden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.