Oosterse gazpacho met frisse topping

Ik maakte een Oosters menu en was nog aan het dubben over een lekker fris voorgerecht aangezien het van dat prachtige weer was. Door gazpacho om te turnen naar een deze variant bleef het menu in de Oosterse lijn. Heel erg lekker gelukt en voor herhaling vatbaar kan ik wel zeggen.

nodig voor 2 personen:
voor de gazpacho:
500 g zoete snacktomaatjes door gesneden
1/2 ui
3 cm verse gember geraspt
1 komkommer geschild
1 el limoensap
2 el rijstazijn
1 tl palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
2 papadums

voor de topping:
stukje komkommer zonder zaad in piepkleine blokjes gesneden
6 radijsjes in piepkleine blokjes gesneden
1 handje koriander gehakt
12 wasabinootjes grof gestampt in blender
1/4 bakje wakamé
vers gehakte koriander

bereiding: doe de ingrediënten voor de gazpacho in een blender en zet op de hoogste stand tot de koude soep helemaal egaal is gepureerd, of gebruik hiervoor de staafmixer.
Zet de gazpacho enkele uren in de koelkast en laat ijskoud worden.

serveren: verdeel de gazpacho over twee whiskey-glazen en verdeel er de topping over. Garneer met vers gehakte koriander, papadums of kroepoek

2 reacties

  1. Super gezond en heerlijk oosters koud soepje, dank je!

  2. hedwig.adema

    Je was superfijn gezelschap, hoop dat we dat nog heel vaak zullen doen xxx

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.