Indiase curry met kip

Indiase curry met kip

Deze Indiase curry met kip is helemaal van te voren te bereiden. Je kunt er zowel kippenpoten, kippendijen als kipfilet voor gebruiken. Wil je het liever vegetarisch? Neem dan tahoe die je lekker krokant bakt, zie hier recept. Curry vindt zijn oorsprong in Aziatische landen maar ook in India en Pakistan. In India wordt veelal yoghurt in de curry gebruikt, in Thailand kokosmelk. Ook worden in Thaise curry’s andere kruidenmelanges gebruikt.

nodig voor twee personen:
voor de kip en de marinade:
2 kippenpoten of kippendijen of kipfilet
2 el garam masala (Jonny Boer)
2 teentjes knoflook geperst
1 flinke el geraspte verse gember
1/2 tot 1 tl chilipoeder
2 dl Griekse yoghurt (5% vet)

voor de Indiase curry:
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 el tomatenpuree
2 dl tomatenpulp
zout en peper
3/4 van de marinade
1/4 bos koriander gehakt

(voor)bereiding kip en marinade: meng de garam masala, de gember, de chilipeper, het zout en de knoflook in een kom door elkaar samen met de yoghurt. Roer tot een egale emulsie. Schep hier vier eetlepels uit in een kommetje en smeer hier de kippenpoten dik mee in.
Plaats de poten in een ovenschotel, dek af en zet koel weg om te laten marineren, dit kan tot 24 uur.
(Heb je geen tijd om de kip te laten marineren, dan kun je de kip ook na insmeren meteen in de oven schuiven)
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kip gedurende drie kwartier.

(voor)bereiding Indiase curry: fruit de ui in de olie gedurende vijf minuten tot zacht. Doe er de tomatenpuree bij en bak mee gedurende twee minuten. Doe er nu de marinade bij en bak ook mee gedurende vijf minuten. Voeg er de tomatenpulp aan toe en laat twintig minuten stoven. Wanneer je de saus te dik vindt kun je er wat water aan toe voegen. Voeg er op het laatst de koriander aan toe.

Lekker met basmatirijst en roergebakken spinazie

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.