Pittige oesterzwammen met pindasaus en sobanoodles

Pittige oesterzwammen met pindasaus

Ik maakte pittige oesterzwammen met pindasaus. Het vlezige van de oesterzwammen maakt dat gerechten altijd een heerlijke bite hebben en waardoor je het vlees niet mist. Je kunt er nog wat gehakte ongezouten pinda’s over deze pittige oesterzwammen met pindasaus en sobanoodles doen voor een extra bite. Meer recepten met oesterzwammen vind je hier.

nodig voor 2 personen:
voor de sobanoodles:
120 g sobanoodles
1 el sesamolie

voor de oesterzwammen in pindasaus:
250 g oesterzwammen gescheurd
1 rode puntpaprika in stukjes
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
2 tenen geperste knoflook
2 cm gemberwortel geraspt
3 el ketjap manis
2 el limoensap
1/2 el sambal badjak
3 grote el pure pindakaas (100 % pindakaas zonder toevoegingen)
4 el vers gehakte koriander

optioneel: gehakte pinda’s als garnering

!! Verwarm twee platte borden voor in een oven van 80 graden.

bereiding: zet water op voor de sobanoodles. Verhit de olie in een aanbakpan en fruit de ui samen met de knoflook, paprika en gember gedurende vijf minuten. Voeg er de oesterzwammen aan toe en bak mee op hoog vuur. Doe er de ketjap, limoensap en sambal badjak bij en roerbak nog een minuut. Voeg er nu de pindakaas aan toe met zoveel heet water dat het een mooie dikke saus wordt. Kook intussen de sobanoodles gaar in twee minuten. Giet de sobanoodles af en doe terug in de pan. Roer er een eetlepel sesamolie door.

serveren: schep de sobanoodles en oesterzwammen in pindasaus op de borden en geef er komkommersalade bij.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.