Bakbanaan met geroosterde noten en magere kwark met iets honing

Hebben jullie gisteren ook naar World’s best diet’ gekeken op NPO 3?
In die landen waar mensen het meest onbewerkt eten, het minste rood vlees, regelmatig vis, vegetarisch en veel groenten zijn de mensen het gezondst, lijden minder aan obesitas, en hebben een hogere levensverwachting.
Bewerkt eten is natuurlijk ook niet lekker wanneer je gewend bent om puur en vers te eten.
Ik maakte vanmorgen dit ontbijt, van rijpe bakbanaan, magere kwark, geroosterde noten en kokoschips.
Kom niet in de verleiding er een gewone banaan voor te gebruiken, die valt uit elkaar, een bakbanaan is veel vleziger, en steviger en kun je om die reden ook niet rauw eten.

nodig voor 2 personen:
1 grote rijpe bakbanaan (die al zwarte plekjes vertoont, helemaal zwart is ook goed)
1 ei
1 tl kokosolie (onbewerkt, met kokossmaak dus)
4 el magere kwark
70 g gemengde noten
2 el kokoschips (Smaak ah)

bereiding: schil de bakbanaan (dit gaat moeilijker dan met een gewone banaan) snijd de banaan overdwars door, dan doormidden. Snijd de twee helften daarna door in drieën. Kluts het ei in een diep bord en haal de banaan-parten door het geklutste ei. Verhit de kokosolie in een anti-aanbakpan en bak de parten op matig heet vuur zo’n twee minuten per kant. Intussen rooster je de noten in een droog anti-aanbak-pannetje op hoog vuur iets bruin, maar pas op dat ze niet verbranden Schuif ze op twee borden, lepel er de kwark bij. Verdeel er de noten over, de kokoschips, en druppel er een beetje honing over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.