Deze sobanoodles met tahoe in pittige kokossaus maakte ik met paksoi. Van de tahoe snijd je dikke plakken en bak je krokant.. Deze krijg je zo krokant door de plakken door de maizena heen te wentelen en daarna op hoog vuur te bakken.
Voor meer recepten met tahoe/ tofu kun je hier kijken.
Voor deze sobanoodles met tahoe in pittige kokossaus heb je nodig:
voor 4 personen:
200 gram sobanoodles
voor de tahoe:
8 plakken tahoe à 75 g
8 el maizena
sambal
zeezout
voor de paksoi:
1 grote paksoi (800 gram) in repen
1 grote teen gehakte knoflook
1 tl sambal
1 cm verse gember geraspt
zout naar smaak
Voor de saus:
1 el olijfolie
1 gehakte teen knoflook
5 bosuitjes fijn gesneden
2 cm verse gember geraspt
3/4 blik kokosmelk (fair trade AH)
6 el ketjap manis
sap van 1/2 limoen
1 grote lepel honing
1/2 el sambal
1 grote el maizena aangelengd met water
bereiding saus: fruit de bosui, knoflook, gember in de olijfolie gedurende vijf minuten. Voeg er de kokosmelk aan toe, de ketjap manis, limoensap, honing en sambal. Bind de saus met de aangelengde maizena. Proef of de saus voldoende op smaak is, en zet t vuur eronder uit
bereiding groenten: Wok de paksoi met de knoflook en de gember gedurende twee minuten.
bereiding plakken tahoe: smeer de plakken tahoe licht in met sambal, en wentel de plakken door de maizena. In een diep bord gaat dat heel handig. Maal wat zeezout over de plakken tofu en bak ze op hoog vuur in 3 minuten in de olie bruin aan beide kanten. Je zult zien dat ze hier lekker krokant van worden. Kook de sobanoodles intussen in 4 minuten gaar en giet af in vergiet, zet de saus weer even op het vuur.
Serveren: verdeel de paksoi over vier borden. Schik daar de sobanoodles over en leg daar de tofuplakken op.
Lepel er wat saus over en serveer de rest van de saus er los bij.