Dagmenu 48

Wat was het heet gisteren hè? Maar wel fijn dat we eindelijk mooi weer hebben?
Echt een dag voor frisse gerechten en  koele dranken, waterijsjes en om je rustig te houden. Ik ben de dag goed doorgekomen met:
uiteraard de hele dag: water water water

Ontbijt:’chocolademug’ van 1 ei en een banaan, met 50 gram havermout en een tl cacao pureren, in met water omgespoeld oven-bestendig schaaltje doen, en dan 120 seconden ongeveer in magnetron zetten (cakeje moet een brownie-achtige structuur hebben)met verse mango en aardbeien

Tussendoor mineraalwater met blauwe bessen en munt

Lunch: (voor 3 personen) 3 maistortilla’s dubbelgevouwen en ingewreven met wat water 20 minuten krokant bakken op 200 graden en vullen met 1 blik kidneybonen (lidl) 1 oranje paprika, 1/3 komkommer veel snacktomaatjes 2 bosuitjes met een knijpje sriachasaus erdoor vermengen. Hierbij guacamole maken van 11/2 avocado 1/2 teentje knoflook geperst, wat limoensap en 1 tl sriachasaus met staafmixer. Erbij verse sinaasappelsap

Tussendoor: perenijsje van de AH

Avondeten: salade Nicoise, voor 2 personen,  3 eitjes 8 minuten koken, 400 gram sperziebonen beetgaar koken en koud spoelen, 250 gram tomaatjes snijden, 1/4 komkommer, 1/2 rode ui, dit door elkaar scheppen en over twee borden verdelen.  1 blikje tonijn op olijfolie uit laten lekken en erover verdelen, 8 ansjovisjes, 12 zwarte of groene olijven. Dressing kloppen van 3 el olijfolie, 1 el rode wijnazijn en 2 tl honing, peper en erover heen verdelen. Hier de parten ei opleggen.
Hier dronken we een glas koude sauvignon bij

Tussendoor: koffie met amandelkoekje

Tussendoor: mineraalwater met kaasplankje van gorgonzola en 30+ kaas (60 gram pp)

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.