wakamé, de sojaboontjes en de gebakken tofu met uitjes over. Garneer met watje verder wilt; avocado, ei, ingelegde gember etcetera

Poké Bowl

Er waren nog wat sojabonen, wat wakamé en een stukje tofu in de vriezer. En er was nog, welgeteld een nestje noodles in de kast. Dat werd dus een Poké Bowl als lunch. Ook lekker trouwens om mee te nemen naar je werk.
Stokjes waren wel decoratief geweest voor erbij, maar die heeft zoonlief meegenomen naar zijn nieuwe huis.

De knoflook heb ik wat summier gehouden, omdat ik vanmiddag nog naar de tandarts moet ?
Er kan natuurlijk nog ingelegde gember op, avocado, ei, etcetera. Ik at het als lunch, maar het kan met een Aziatisch soepje als voorgerecht ook als hoofdgerecht.
Voor meer recepten met tofu kijk eens hier.
Voor deze Poké Bowl heb je nodig:

voor een persoon:
60 g noodles

voor de tofu:
75 g tofu in blokjes
2 el maizena
1/2 ui gesnipperd
1/2 teen knoflook
3 tl sojasaus
1 tl honing
iets limoensap
1 tl verse gember
1/4 tl sambal badjak

voor door de noodles:
1/2 tl sojasaus
1/2 tl gembersiroop
1/2 tl sambal badjak
1/2 tl sesamolie

voor de topping:
1/4 bakje sojaboontjes
1/4 bakje wakamé
1/4 rode peper gehakt zonder zaadjes

bereiding: hussel de tofu door de maizena. Bak de ui en knoflook in de olijfolie in een klein pannetje op matig vuur tot iets bruin. Voeg er de tofublokjes aan toe en bak op hoog vuur al roerend mee al omscheppend.Blus af met de sojasaus, honing en limoensap. En bak nog even om.
Kook intussen de noodles volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, en roer er de sojasaus, gembersiroop, sambal badjak en sesamolie door.

Doe de noodles over in een kom en verdeel er de wakamé, de sojaboontjes en de gebakken tofu met uitjes over.
Garneer met watje verder wilt; avocado, ei, ingelegde gember etcetera

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.