Eerlijk is eerlijk, ik kwam dit heerlijke recept tegen in het kookboek Toscane, en komt dus niet van mezelf, de geroosterde noten zijn dan weer wel van mij, voor de persoonlijke touch.
Ik had al wat vijgen ingeslagen omdat deze nu zo goed verkrijgbaar zijn, en hoefde alleen nog even ricotta te halen.
Inmiddels heb ik extra vijgen en ricotta ingeslagen want mán wat is dit een vorstelijk ontbijt.
nodig voor 1 persoon:
dikke snee volkoren/ roggebrood zelf gesneden van heel liefde & passiebrood AH
3 el ricotta
1 verse vijg in plakken gesneden
(tijm)honing
25 g gemengde ongezouten noten
bereiding: rooster de dikke boterham in een contactgril of grillpan. Rooster de noten intussen iets bruin in een kleine anti-aanbakpan op een volle pit (denk om verbranden)
Schep de ricotta op de geroosterde snee brood, beleg met de plakken vijg, schenk er honing over en bestrooi met de geroosterde noten.
Heerlijk ontbijt