Goulash, mijn mannen zijn er gek op, ik ook trouwens. Vooral wanneer er véél paprika’s door gaan. Lekker bij polenta, maar ook bij aardappelpuree of rijst, met eventueel een frisse salade of sperziebonen
Recept voor 4 personen:
olijfolie en roomboter
650 gram sukadelappen
2 rode uien
1 kilo rode, gele en oranje paprika’s
3 grote tenen knoflook
1 rode peper zonder zaadjes
1 blik tomatenblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
11/2 dl rode wijn
2 blaadjes (verse) laurier
1 el zoete paprikapoeder (Turkse winkel)
versgemalen peper en zout
Bereidingswijze;
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout en versgemalen peper en zout en verhit olijfolie en roomboter in grote braadpan, schroei het vlees erin bruin, laat nog even bakken terwijl je de uien en paprika’s snijdt.
Laat de groentes meebakken en hak de tenen knoflook samen met de peper zonder zaadlijsten fijn en voeg erbij.
Doe er een eetlepel zoete paprikapoeder bij en bak even mee, doe er de tomatenpuree bij, de rode wijn, het blik tomatenstukjes en wat heet water. Leg de laurierblaadjes in de saus, en laat de goulash op een spaarbrander zachtjes 21/2 uur stoven.