Een erg leuk veganistisch gerecht, welke bestaat uit meerdere gerechtjes, de combinatie van de basmatirijst hummus, gegrilde groenten en de gember-sojadressing vond ik erg verrassend. Je kunt ook kiezen voor zilvervliesrijst in plaats van basmati, maar persoonlijk vind ik de basmati er beter bij passen.
Je hebt nodig voor 4 personen:
400 gram basmatirijst (wij deden 300 gram)
2 rode paprika’s in 8 mooie plakken (de rest gebruiken voor ander gerecht)
2 gele paprika’s in 8 mooie plakken
2 dikke courgettes in diagonale plakken
olijfolie
hummus:
1 blik (400 gram) kikkererwten uitgelekt (sap opvangen)
1 teentje knoflook geperst
2 el citroensap
1-2 el tahin
zout en peper
blaadjes van een klein bosje koriander voor erbij
Voor de gember-soja dressing:
1 el fijngeraspte verse gember
3 el sesamolie
4 el sojasaus
4 el water
4 el citroensap
Bereiding: kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maak eerst de hummus: pureer alle ingrediënten met de staafmixer tot een glad en smeeig geheel, voeg wat van het bonenvocht toe wanneer de hummus te droog wordt.
Grill de plakken paprika en courgette tot mooi bruingestreept en houd warm onder alu-folie. Doe voor de gember-sojadressing alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Laat 4 tot 5 minuten zachtjes borrelen, neem de pan van het vuur.
Serveer de basmatirijst in een mooi kommetje samen met de hummus, de gegrilde groenten en de dressing.