Appelbollen met poedersuiker

Omdat je ook wel eens mag genieten van iets minder gezonds, hier een recept uit de oude doos.
Gevulde appelbollen voor bij de koffie, lekker bij koude winterse avonden
Deze appelbollen, gevuld met gehakte walnoten, gele rozijnen en bruine suiker zijn snel klaar, en een leuk ideetje voor de zaterdagavond.

Nodig voor 4 appelbollen:
4 kleine goudrenetten
80 gram walnoten gehakt
80 gram gele rozijnen
2 el bruine suiker
1 tl kaneel
4 plakken bladerdeeg ontdooid
1 ei losgeklopt
poedersuiker
appelboor

Bereiding:
Stamp de walnoten fijn in een vijzel, of hak ze in een hakmolentje, doe er in een kommetje de rozijnen door, de bruine suiker en het kaneel. Schil de appels en verwijder door middel van de appelboor de klokhuizen. Zet de
Vul de appelholtes op met het walnotenmengsel. Leg de bladerdeeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaatmet de bebloemde kant naar beneden. Zet er de goudrenetten op en vul ze met het walnotenmengsel. Drapeer het bladerdeeg om de appel heen en kwast in met het geklopte ei. Zet de appelbollen zo’n 25 minuten in een oven van 200 graden en bestrooi met poedersuiker

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.