voor 2 personen: ,
Hiervoor
*500 gram vastkokende aardappels in parten snijden en mengen met gehakte rozemarijn, tijm, geperste teen knoflook, olijfolie en peper en zout, dat 40 minuten roosteren op met bakpapier beklede bakplaat op 200 graden.
Intussen de tomatensaus maken:
*1 blik ’tomatenstukjes met
*2 gehakte tenen knoflook,
*1/2 el oregano,
peper, zout en een
beetje suiker met een
*1/2 glas witte droge wijn in 20 minuten op halfhoog vuur wat in laten koken. Hak een
*1/2 bosje peterselie fijn en doe er 3/4 van door de saus. Kook ondertussen
*500 gram sperziebonen in 10 minuten gaar.
Roer de in de oven geroosterde aardappels door de tomatensaus en warm op het vuur nog even door.
lekker met een Griekse yoghurtsaus van Griekse yoghurt, teentje knoflook, gehakte peterselie en peper en zout. Hier wat olijfolie over sprenkelen.
Geef er desgewenst feta bij.