Deze linguine met geroosterde groenten en verse pesto is heerlijk, zeker in combinatie met geroosterde pijnboompitten.
Ik roosterde aubergine, verschillende soorten puntpaprika’s, courgette en tomaatjes en maakte de pesto met een dikke bos basilicum 🌿 teentje knoflook en extra vergine Italiaanse olijfolie.
Erbij dronken we een Verdejo 🥂 heerlijk ook om in de tuin te kunnen eten.
Voor meer pasta gerechten kijk eens hier
Voor deze linguine met geroosterde groenten en verse pesto heb je nodig, voor vier personen:
voor de geroosterde groenten:
1 Ã 2 aubergine in stukken (afhankelijk van de grootte)
1 courgette in stukken
3 puntpaprika’s (rood, geel en oranje)
20 verschillende kleuren snacktomaatjes doormidden gesneden
olijfolie
zeezout
1 vel bakpapier
voor de pesto:
1 flinke bos basilicum (van 1 pot uit supermarkt)
1 teentje knoflook geperst
flinke hand geraspte grana padano 🧀 kaas
Flinke scheut Italiaanse extra vergine olijfolie
gemalen zeezout en zwarte peper
40 gram geroosterde pijnboompitten
voor de linguine:
350 gram linguine
bereiding geroosterde groenten: spreid de gesneden groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en maal er zeezout over. Plaats de plaat een half uur in een voorverwarmde oven van 200/ 220 graden die van ons moet op 220 graden, afhankelijk dus van jouw oven.
Intussen maak je de pesto;
bereiding groene pesto: doe alle ingrediënten in een mengkom en pureer met de staafmixer tot een smeuïge pesto. Proef of deze goed op smaak is, desnoods voeg je er nog wat zout aan toe.
serveren: tien minuten voor einde roostertijd kook je de linguine zodat deze tegelijk klaar zijn. Giet kokend water in vier diepe borden en laat even staan.
Giet de gare pasta af en doe deze terug in de pan op het vuur. Roer er de pesto door samen met de geroosterde groenten. Giet het water uit de borden en droog deze uit. Verdeel er de pasta met geroosterde groenten en pesto over. Serveer met geraspte grana padano 🧀