Tweekleuren tagliatelle met gamba’s en kabeljauwtartaar, met groenten in tomatensaus

Voor het 100e dagmenu (nu op nieuwe webstie 95e dagmenu) moet het hoofdgerecht wel iets bijzonders zijn. Ik heb daarom gekozen voor een tweekleuren tagliatelle met een bijzonder lekkere combinatie van gamba’s met een kabeljauwtartaar en roergebakken brunoise van groenten in een tomatensaus met vissaus. Ik moet zeggen dat dit een geweldige combinatie bleek te zijn, waarop ik best wel een beetje trots ben

voor vier personen:
voor de gamba’s:
2 el olijfolie
400 gram gamba’s gepeld en ontdaan van blauw buikdraadje
1 gehakte teen knoflook
1/4 bosje bieslook van plantje in stukjes

Voor de roergebakken kabeljauwtartaar met groenten
2 el olijfolie
200 g kabeljauw tot tartaar gesneden
1  courgette in kleine blokjes
1  wortel (kleine winterwortel) in kleine blokjes
1  rode ui gesnipperd
1 teentje knoflook gehakt
3 el olijfolie
zout
versgemalen peper
1 blik tomaatstukjes
4 el vissaus
1 bos basilicum in reepjes

300 gram tagliatelle groen/ wit

bereiding: bak de gamba’s in de olijfolie samen met de gehakte knoflook en bieslook gedurende twee minuten in een anti-aanbakpan. Schep uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
Doe olijfolie in de pan en bak de wortel, courgette, ui, knoflook en kabeljauw zo’n vijf minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Doe er de tomatenblokjes bij en de vissaus en laat nog vijf minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle gaar. Voeg er de laatste minuut de basilicum en gamba’s aan toe en warm nog even door. Giet de gare tagliatelle af en voeg daar nog wat olijfolie extra vergine aan toe met wat zout en schep er de gamba’s met de saus doorheen.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.