Pistache-cake met limoen en amandelmeel

Het was zulk stormachtig weer, dat ik in een vlaag van huiselijkheid de keuken ben ingedoken om een cake te knutselen. Het werd een pistache-cake, lekker met het uitzicht van de kletterende regen tegen de ramen, en het heen en weer gekletter van schuttingen.

Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
60 gram honing
25 gram kokosolie met kokossmaak
200 gram amandelmeel
50 gram volkorenbloem
95 gr pistachenootjes
rasp van limoentje
1 el limoensap
1/2 zakje eetlepel bakpoeder
Springvorm van 22 cm

Lekker voor erbij: wat geklopte mascarpone met honing, limoenrasp, wat limoensap en 1/2 tl oranjebloesemwater (Toko)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de bananen samen met de eieren en honing in een kom. Meng het amandelmeel, volkorenbloem en bakpoeder, limoenrasp en -sap door, en 2/3 van de pistachenootjes
Schep het beslag in een ingevette springvorm, doe er de rest van de pistachenootjes op en bak de pistache-cake in 60 minuten gaar.

Serveer eventueel met de geklopte mascarpone-room met limoen, honing en oranjebloesemwater.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.