Pistache-cake met limoen en amandelmeel

Het was zulk stormachtig weer vandaag, dat ik in een vlaag van huiselijkheid de keuken ben ingedoken om een cake te knutselen. Het werd een pistache-cake, lekker met het uitzicht van de kletterende regen tegen de ramen, en het heen en weer gekletter van schuttingen.

Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
60 gram honing
25 gram kokosolie met kokossmaak
200 gram amandelmeel
50 gram volkorenbloem
95 gr pistachenootjes
rasp van limoentje
1 el limoensap
1/2 zakje eetlepel bakpoeder
Springvorm van 22 cm

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de bananen samen met de eieren en honing in een kom. Meng het amandelmeel, volkorenbloem en bakpoeder, limoenrasp en -sap door, en 2/3 van de pistachenootjes
Schep het beslag in een ingevette springvorm, doe er de rest van de pistachenootjes op en bak de pistache-cake in 60 minuten gaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*