Uit onderstaande ingrediënten is deze heerlijke pasta ontstaan voor twee personen;
2 rode puntpaprika’s in repen
1 groene paprika in repen,
3/4 courgette in reepjes
500 gram minitrostomaten heel
2 geperste tenen knoflook
16 grote blaadjes salie
peper en zout en
extra vergine olijfolie
180 gram spaghetti
100 gram gorgonzola
4 el extra vergine olijfolie
Bereiding;
Hussel de geperste tenen knoflook, peper en zout samen met de olijfolie door de groenten leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 40 minuten in de oven roosteren op 200 graden. Na 20 minuten de 16 blaadjes salie erbij doen, die je de laatste 10 minuten mee laat roosteren.
Kook ondertussen 180 gram pasta, houd de salieblaadjes apart voor de garnering en vermeng de geroosterde groenten met de pasta, en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 2 (voorverwarmde) diepe borden. Verkruimel boven de borden 100 gram gorgonzola en druppel voor het glansje nog een klein beetje olijfolie over de borden.
Verdeel er de licht geroosterde salieblaadjes over.